День рідної мови

У Маложенівському закладі освіти 21 лютого було проведено ряд заходів, приурочених Міжнародному дню рідної мови. Кожен здобувач та здобувачка зазделегідь готувалися до цього дня. Адже думати українською, висловлюватися, будувати правильні відповіді не так і легко. Заходи розпочалися із підготовки демонстраційного матеріалу, завдань та вбрання.

І ось свято розпочалось, сформувалися команди юнаків і дівчаток. Дуже вправно всі працювали, як команда “Ерудиток”, так і “Діти індиго”. До речі, до назв команд підібрали її українські відповідники. Всім було дуже цікаво та весело під час мовознавчого турніру, бліц-опитування, квізу, позмагатися також із штучним інтелектом у відгадуванні фразеологізмів за ілюстраціями.

Менші наші школярики складали обіцянку рідній мові любити її, леліяти, гордитися, захищати, цінувати, милуватися і т. п.

Не бракувало компліментів для неї; бо вона у нас співуча, мелодійна, сонячна, барвиста, квітуча, солов'їна. Цей захід ще раз довів, що нашим вихованцям небайдужа доля державної мови.

Вчителька української мови та літератури Л.М.Білей підвела риску і зробила висновок, що у наших здобувачів на поверхневі знання з рідної мови, а більш глибокі.

За цікаву форму проведення свята щира вдячність класному керівнику 8 класу К.О.Колісніченко та педагогу-організатору З.С.Сидоренко.

Хай квітує наша мова у віках!

День рідної мови

Кiлькiсть переглядiв: 16

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.